Artikel Eindhovens Dagblad 6-6-2012
Door: gambia2012
Blijf op de hoogte en volg Harriëttte
06 Juni 2012 | Nederland, Zwetsgat
Vandaag stond onderstaand stuk in het Eindhovens Dagblad over ons doel.
Hopelijk levert het ook heel wat op, zowel in goederen alsook in donaties.
‘Ze hebben echt helemaal niks’
Harriëtte van Velsum en haar twee dochters zamelen geld en spullen in om een school in Gambia te helpen. Moeder en dochters gaan het land bezoeken.
Drie weken lang zonder stromend water en elektriciteit. Met een jerrycan water halen om te kunnen douchen. Het toilet is een gat in de grond. Harriëtte van Velsum ( 44) uit Duizel is zeer benieuwd hoe haar kinderen Vivianne (10) en Marjolein (13) dit gaan ervaren. Omdat ze de lokale bevolking gaan helpen, hebben moeder en dochters de ongemakken er graag voor over.
Op 29 juni vertrekt Harriëtte met haar dochters naar het dorpje Pakaliba in Gambia. Ze gaan er hulp bieden aan de Pakaliba Basics Cycle school. Sinds 1997 is Van Velsum al zeventien keer in Gambia geweest. „ Op kleine schaal hebben we al verschillende scholen kunnen helpen. De school in Pakaliba heeft in het verleden hulp gehad van de stichting Kinderen van Gambia, maar die hulp is gestopt.
Er is dringend behoefte aan schoolspullen en andere zaken.”
Pakaliba ligt vanaf het vliegveld zo’n 260 kilometer het binnenland in, een reis die per auto maar liefst zeven uur duurt. „ Alleen het laatste stuk is goed begaanbaar, omdat Ballast Nedam in Pakaliba een basiskamp heeft om wegen aan te leggen.”
Al sinds de eerste keer dat ze Gambia bezocht, voelt ze zich er thuis. „De mensen zijn er erg arm, maar zeer gastvrij en open.”
Ze heeft er ook haar vriend Ebrima ( 41) leren kennen. „ De kinderen van de familie van Ebrima gaan naar de school in Pakaliba. Daarom hebben we er een extra band mee.” Harriëtte wil spullen inzamelen om persoonlijk te overhandigen aan het hoofd van de school. Financiële bijdragen uit Duizel en omgeving zijn welkom. Hiervan kunnen nieuwe schooluniformen aangeschaft worden. Maar ook schoolmaterialen als pennen, potloden en schriften zijn hard nodig. Van juni tot en met half september is het regenseizoen.
In die periode is het dorp nog geïsoleerder van de buitenwereld. Daarom zijn ook complete, nog werkende mobiele telefoons zeer welkom.
Voor donaties contact opnemen met Harriëtte van Velsum via telefoonnummer 0497-843423.
19 Juni 2012 - 18:21
Zsuzsa Szanto:
hoi. ik vond meteen een grijpend onderwerp dus twijfelde ik niet om mee te helpen. Via een kollega horde ik van de aktie omdat zij kwam op het idee om op onze werk in te zamelen. En in vind dat t kaai goed ging. Op dit moment hebben wij al 23 zakjes klaar staan met wat extra's . ( leuke stikkers wat de juf uit kan delen zo dat ieder kind krijgt , ballonnen en 2 ballen ook . Alles wordt in een doos klaargemaakt met de logo DHL. Zal leuk zijn als je een foto kan voor ons maken van onze doos samen met de kids.